Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Senatorul român Badea: vin chinezii

© Sputnik / Константин Щепин / Accesați arhiva multimediaПразднование 60-летия КНР в Пекине. China, Pechin, chinezi, festivitate, paradă.
Празднование 60-летия КНР в Пекине. China, Pechin, chinezi, festivitate, paradă. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Senatorul român Viorel Badea consideră că tinerii moldoveni trebuie să înveţe atât româna, cât şi alte limbi, cum ar fi chineza, în eventualitatea în care în regiunea noastră ar veni chinezii.

CHIŞINĂU, 19 feb – Sputnik. Senatorul român, Viorel Badea, a susţinut vineri la Chişinău o conferinţă de presă. Politicianul a prezentat o strategie a PNL privind unificarea treptată şi nedeclarată a României şi Republicii Moldova prin intermediul implementării standardelor europene. Totodată, Badea a încurajat tinerii moldoveni să înveţe mai multe limbi, inclusiv chineza.

Самолет ВВС США - Sputnik Moldova
Diavolul se ascunde în detalii

Badea a încurajat tinerii din Republica Moldova să înveţe limba română, pentru că e util, e prestigios, dar e şi „o chestie de respect” faţă de ţară.

Totodată, acesta a mai spus că tinerii trebuie să înveţe şi alte limbi  şi anume engleza, rusa şi chineza.

„Cine ştie, poate vin chinezii şi le prinde bine”, a argumentat Viorel Badea.

De asemenea politicianul român a spus că documentul PNL, care prevede integrarea cu Republica Moldova prin contopirea treptată a mai multor instituţii din cele două state, va fi propus spre semnare tuturor partidelor din România.

Fluxul de știri
0