Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primul candidat la funcţia de guvernator al BNM vine din Orientul Apropiat

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia de selectare a candidatului la funcţia de guvernator al BNM a recepţionat primul dosar de la un aspirant la acest post.

CHIŞINĂU, 19 feb – Sputnik. Roman Cernâşev este primul şi, deocamdată, singurul candidat, care a depus până la această dată dosarul de participare la concursul pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM).  

Parlamentul a lansat săptămâna trecută un nou concurs pentru selectarea candidatului la funcţia de guvernator al BNM. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 22 februarie.

Marcel Chirca - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată numele unui eventual guvernator al BNM

Potrivit CV-ului prezentat de Cernâşev comisiei de concurs, candidatul are studii superioare în domeniul turismului şi administrării afacerilor. În prezent, Cernâşev ocupă funcţia de director al Consiliului Societăţii profesioniştilor în investiţii din Israel.

Roman Cernâşev are 42 de ani şi este cetăţean al Republicii Moldova şi Israelului. A absolvit Universitatea de Stat de Turism din Soci, Rusia, iar ulterior a obţinut masterul în Administrarea Afacerilor la Universitatea Ben-Gurion din Negev, Beer-Sheba, Israel. Cernâşev este analist-financiar CFA, recunoscut în întreaga lume.

Candidatul la funcţia de guvernator al BNM vorbeşte fluent ebraica, rusa, engleza şi satisfăcător româna şi franceza.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că la prima şedinţă plenară a Legislativului din sesiunea de primăvară-vară va fi prezentat spre aprobare candidatul la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei.

Preşedinte al comisiei de selectare a candidatului la funcţia de guvernator al BNM este deputatul Ştefan Creangă.

Fluxul de știri
0