Patriarhul BOR începe o vizită de trei zile în Brazilia

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaСтраны мира. Бразилия
Страны мира. Бразилия - Sputnik Moldova
Abonare
Patriarhul se va întâlni cu președintele țării, va oficia servicii religioase și va vizita bisericile ortodoxe.

CHIŞINĂU, 19 feb — Sputnuk. Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kirill începe vineri o vizită de trei zile în Brazilia. După cum informează RIA Novosti, înaltul oaspete se va întâlni cu președintele acestei țări Dilma Vana Rusef, se va ruga la statuia lui Iisus Hristos de pe muntele Korkovado, dar va vizita și cea mai mare biserică de pe continentul Sud-Aamerican — Biserica din San Paolo.

Встреча патриарха Московского и всея Руси Кирилла с папой Римским Франциском. Întâlnirea Patriarhului Rusiei cu Papa Francisk - Sputnik Moldova
Întâlnire istorică frăţească între Patriarhul Rusiei şi Suveranul Pontif

Brazilia este ultima destinație în planul vizitei Patriarhului, efectuată în perioada 11-22 februarie, care a inclus țări din America Latină — Paraguay, Cuba, Chile, dar și cel mai sudic continent al Terrei — Antarctica. La 12 februarie, în Cuba a avut loc o întâlnire istorică dintre Patriarhul Kirill și Papa Francisc.

În 2008, Patriarhul BOR a vizitat deja Brazilia, fiind la acea perioadă șeful secției de relații bisericești externe a Patriarhiei de la Moscova, în cadrul Zilelor FR în America Latină.

Fluxul de știri
0