Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Imagini de la locul exploziei automobilului cu bombă la Ankara

Abonare
Un atac terorist de amploare s-a produs în centrul capitalei turce miercuri seara, pe un bulevard animat din apropierea clădirii Parlamentului, cartierului general și a unui cămin pentru militari. Vedeți imagini video de la locul incidentului.

Cel puțin 28 de persoane au decedat și 61 au fost rănite în urma exploziei unui automobil în centru capitalei Ankara. Majoritatea victimelor atacului terorist sunt militari, dar au avut de suferit și persoane civile care s-au aflat în zona incidentului.

Explozia automobilului minat a avut loc la 17 februarie, ora 18.31 (19.31, ora Moscovei). Potrivit comunicatului Cartierului general al Turiei, explozia a avut loc în momentul în care la semnalul roșu al semaforului s-a oprit o coloană de mașini care transporta personal militar.

Zgomotul  puternic produs de deflagraţie a fost auzită în mai multe sectoare ale oraşului. Imediat după aceasta, deasupra locului unde a avut loc incidentul s-au ridicat nori de fum dens care au putut fi observați din mai multe puncte ale capitalei turce.

Acest act terorist este cel de al patrulea care s-a produs în Turcia în ultimele luni, după atacul terorist din Suruci, la hotarul cu Siria, din iulie anul trecut, de la Ankara din octombrie trecut și de la Istanbul din luna  ianuarie a acestui an, în care au murit în total peste 150 de oameni. În afară de aceasta, peste 200 de militari turci și polițiști au decedat în ultimele luni în urma atacurilor insurgenților din Partidul Muncitoresc Kurd, interzis în Turcia, şi aruncării în aer a unor transporturi militare.

Fluxul de știri
0