Un alt demnitar moldovean merge în vizită oficială la Bucureşti

© Preşedinţia Republicii MoldovaDelegaţia Republicii Moldova în vizită la Bucureşti, România
Delegaţia Republicii Moldova în vizită la Bucureşti, România - Sputnik Moldova
Abonare
La finele săptămânii curente în capitala României va veni cu o vizită oficială un alt demnitar din Republica Moldova, pentru a discuta despre consolidarea cooperării bilaterale, garantarea investiţiilor româneşti în Moldova etc. Se va discuta, de asemenea, despre un ajutor nerambursabil de 100 de milioane de euro.

CHIŞINĂU, 18 feb – Sputnik. După vizita oficială a Preşedintelui Timofti la Bucureşti în zilele de 16 – 17 februarie va urma o alta, cea a ministrului moldovean al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca.

Министерство экономики Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova caută investirori din România

Serviciul de presă al ministrului modlovean al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor informează că vizita respectivă va avea loc vineri, 19 februarie curent.

Surs amai menţionează că ministrul moldovean Vasile Bîtca a fost invitat de omologul său român, viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României, Vasile Dâncu.

Cei doi oficiali vor discuta despre consolidarea cooperării bilaterale în vederea implementării unor proiecte pilot pentru dezvoltarea comunităţilor locale din Moldova, prin prisma dezvoltării regionale. De asemenea, la inițiativa părții române se va discuta despre crearea unui Fond de Garantare al Investiţiilor româneşti în Republica Moldova.

Vasile Bîtca şi Vasile Dâncu urmează să discute şi despre iniţiere a unor noi Acorduri de colaborare între Agenţiile pentru Dezvoltare Regională din Republica Moldova și România, precum și despre posibilitățile de acordare a mijloacelor financiare disponibile pentru finanţarea proiectelor, în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, conform Acordului interguvernamental privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară.

 

Fluxul de știri
0