Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine a mai fost demis şi cine a fost promovat în actualul Guvern

© Guvernul RMAliona Serbulenco Corina Fusu guvern ministri
Aliona Serbulenco Corina Fusu guvern ministri - Sputnik Moldova
Abonare
La şedinţa de miercuri, cabinetul de miniştri a aprobat numirea în funcţie a doi viceminiştri noi. Unul dintre actualii viceminiştri a fost eliberat din funcţie. A fost înlocuit şi adjunctul secretarului general al guvernului.

CHIŞINĂU, 17 feb – Sputnik. În guvernul condus de Pavel Filip au fost operate noi remanieri de cadre.

La şedinţa de miercuri, Veronica Vragaleru a fost numită în funcţia de viceministru al finanţelor.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Remanieri de cadre la Guvern

De asemenea, Nicolae Eşanu şi Eduard Serbenco au fost reconfirmaţi în funcţiile de viceminiştri ai Justiţiei.

Şi-au păstrat fotoliile şi viceminiştrii Sănătăţii, Valentina Rotaru şi Aliona Serbulenco. Iar viceministrul Sănătăţii Gheorghe Ţurcan a fost demis la cererea acestuia. El va fi înlocuit de Liliana Iaşan.

Totodată, a fost luată decizia numirii lui Mircea Buga în funcţia de consilier de stat principal al prim-ministrului, el fiind responsabil de sectorul ocrotirii sănătăţii şi protecţiei sociale. Un alt consilier al premierului va fi Gheorghe Gaberi. Acesta va consulta şeful guvernului în chestiuni legate de agricultură.

La şedinţa de miercuri a fost demis şi adjunctul secretarului de stat al guvernului, Eduard Bănăruc, iar în locul acestuia a fost numit Iurie Cozac.

Fluxul de știri
0