Obama a calificat armata rusă drept „a doua ca putere din lume"

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин на военном параде в честь 70-й годовщины Победы в ВОВ. Armata Rusiei
Президент РФ В.Путин на военном параде в честь 70-й годовщины Победы в ВОВ. Armata Rusiei - Sputnik Moldova
Abonare
Forţele rebele din Siria, nu prea multe la număr, nu vor putea rezista forţelor armate atât de puternice, a declarat liderul american. Potrivit lui, unicametodă pentru a stabiliza situaţia în regiune ar fi fost „transformarea politică".

Chişinău, 17 februarie — Sputnik. Preşedintele SUA, Barack Obama, a calificat armata rusă drept „a doua ca putere din lume", adăugând că opoziţia siriană nu-i va putea face faţă.

După începerea operaţiunilor armate ale forţelor militare ruse în Siria, în adresa Rusiei sunt lansate în mod regulat dinspre Occident învinuiri nefondate cum că atacurile n-ar fi asupra Statului Islamic, ci în direcţia opoziţiei şi obiective civile. Partea rusă a negat aceste acuzaţii nu o singură dată, declarând că ţintele aviaţiei militare în Siria sunt exclusiv grupările teroriste, dar nu obiective ale infrastructurii civile.

Foreign Minister Sergey Lavrov gives interview to Ekho Moskvy, Govorit Moskva - Sputnik Moldova
Lavrov despre relaţiile cu SUA: Washingtonul nu doreşte apariţia concurenţilor

„Dacă Rusia va continua bombardamentele dezordonate pe care le-am urmărit, cred că putem afirma că nu vom vedea nici un fel de succese ale opoziţiei. Da, Rusia are cea mai mare armată. Este evident că rebelii din Siria nu vor putea concura cu armamentul armatei a doua ca putere din lume", a declarat Obama la conferinţa de presă din California.

„Dar acest lucru nu va soluţiona problema stabilizării în Siria, unica metodă pentru a reuşi aceasta este de a asigura într-o oarecare măsură transformarea politică", a adăugat preşedintele SUA.

La 30 septembrie 2015 Rusia, la solicitarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a început atacuri aeriene punctate asupra obiectivelor organizaţiilor teroriste „Statul Islamic" şi „Dzhebhat al-Nusra" din Siria. Bombardamente aviatice în Siria sunt efectuate paralel de „coaliţia anti Statul Islamic", condusă de SUA, care nu are mandatul corespunzător din partea autorităţilor siriene.

Fluxul de știri
0