Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polonezii au căutat o bombă într-un transport umanitar direcționat spre Moldova

Abonare
Grănicerii polonezi au cerut să fie deschise toate containerele cu ajutor umanitar pe care colaboratorii Ministerului Situațiilor Excepționale din Rusia le transportau în Moldova.

Chiar dacă Polonia a fost preîntâmpinată despre caracterul umanitar al transportului, reprezentanții acestei țări au efectuat un control deosebit de amănunţit la hotar. Ca rezultat, mașinile MSE din Rusia au parcurs drumul de la Petersburg la Comrat nu în trei, ci în cinci zile.

Din cauză că Ucraina a interzis tranzitarea teritoriului său de către convoiul umanitar, acesta a fost nevoit trebuit să se deplaseze prin Polonia, Ungaria și România. Apropo, anume România a tratat cu mai multă grijă transportul care se deplasa din Rusia în Moldova — toate drumurile pe unde urmau să treacă coloana au fost curățate la timp de zăpadă, în situaţia unor căderi masive de zăpadă.

Oraşul Sankt-Petersburg a transmis pentru Găgăuzia ambulanţe, autospeciale pentru serviciul de pompieri, utilaj medical pentru spitale și policlinici, tehnică de uz casnic, cărucioare pentru invalizi și aparate auditive pentru persoanele defavorizate.

Fluxul de știri
0