Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat PLDM: Filat este demoralizat

© privesc.euDeliu Tudor, PLDM
Deliu Tudor, PLDM - Sputnik Moldova
Abonare
Doi deputaţi PLDM au venit să-l susţină moral pe Vladimir Filat la şedinţa de judecată de miercuri, la Judecătoria Buiucani.

CHIŞINĂU, 17 feb – Sputnik. Preşedintele PLDM Vladimir Filat are nevoie de susţinere morală, a declarat miercuri deputatul liberal-democrat Tudor Deliu după şedinţa de judecată în cazul ex-premierului Filat, acuzat de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare. 

La şedinţa de judecată de miercuri, care s-a desfăşurat la Judecătoria Buiucani, au venit „să-l susţină” pe Filat doi deputaţi PLDM – Tudor Deliu şi Maria Ciobanu.

„Am venit să-l susţinem moral pe preşedintele PLDM, domnul Vlad Filat, în acest proces care durează de atâta timp”, a declarat Deliu.

Acesta şi-a exprimat speranţa că Filat va fi cercetat în liberate.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat refuză să mai comunice cu presa

În ianuarie, au început şedinţele de judecată în fond în cazul lui Filat. Organul de urmărire penală îl anchetează pe Filat în baza articolelor 324 alineat 3, litera b) şi 326 alineat 3, litera a). Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

Ex-premierul se află în arest preventiv la Penitenciarul nr.13 din Chişinău.

Fluxul de știri
0