Iohannis: relaţiile moldo-române la nivel de preşedinţi sunt excelente

© youtube.comKlaus Iohannis şi Nicolae Timofti, Chişinău.
Klaus Iohannis şi Nicolae Timofti, Chişinău. - Sputnik Moldova
Abonare
Klaus Iohannis a calificat drept excelente relaţiile moldo-române la nivel de preşedinţi. Şi relaţiile cu noul premier, potrivit lui Iohannis, sunt foarte bune, dar nu şi excelente.

CHIŞINĂU, 17 feb – Sputnik. Preşedintele român Klaus Iohannis a primit în vizită delegaţia oficială a Republicii Moldova, în frunte cu preşedintele Nicolae Tomofti. Şeful statului român a calificat drept excelente relaţiile bilaterale la nivel de preşedinţi, iar pe cele cu premierul moldovean le-a numit drept foarte bune.

Din delegaţia moldovenească, care îl însoţeşte pe preşedintele moldovean la Bucureşti, fac parte miniştri, diplomaţi şi consilieri prezidenţiali.

În cuvântul său de salut Klaus Iohannis a ţinut să sublinieze că relaţiile moldo-române la nivel de preşedinţi ar putea fi considerate drept excepţional de bune.

Totodată, Iohannis a menţionat evidenţiat şi bunele relaţii cu noul premier moldovean, Pavel Filip.

„Am avut discuţii foarte bune şi cu noul prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip”, a declarat Iohannis, însă nu a calificat şi această relaţie drept una excelentă.

Şeful statului român a mai spus că această vizită a preşedintelui Timofti la Bucureşti reprezintă o continuare logică a unei apropieri între conducerile celor două state, Moldova şi România.

La rândul său Nicolae Timofti a spus că este fericit pentru că are „posibilitatea şi ocazia” să se întâlnească iarăşi cu conducătorii României.

„Am o satisfacţie deosebită de fiecare dată când mă întâlnesc cu conducătorii României”, a declarat Preşedintele Republicii Moldova.

Discuţiile celor doi preşedinţi au loc fără prezenţa presei. Iohannis şi Timofti urmează să facă declaraţii pentru presă după încheierea discuţiilor.

 

Fluxul de știri
0