Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi ofiţeri reţinuţi în urma percheziţiilor la Centrul unic de monitorizare INP

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea de apel апелляционная палата
Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Abonare
Doi angajaţi ai INP au fost reţinuţi pentru 72 de ore în urma percheziţiilor desfăşurate la Centrul unic de monitorizare şi coordonare.

CHIŞINĂU, 17 feb – Sputnik. Doi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP) au fost reţinuţi pentru 72 de ore în urma percheziţiilor desfăşurate, marţi, de procurorii anticorupţie şi ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al MAI la Centrul unic de monitorizare şi coordonare (CUMC) al INP, a declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă procurorul Victor Munteanu. 

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Percheziţii la Centrul Unic de Monitorizare şi Coordonare al IGP

Aceștia sunt suspectați de utilizarea unor scheme frauduloase în activitatea de serviciu, care au dus la un prejudiciu estimativ de peste 40 milioane de lei bugetului de stat.

Procurorul a precizat că organul de anchetă cercetează şi alte persoane care ar fi implicate în schema de luare de bani în schimbul favorizării pe parcursul anului trecut a anumitor persoane fizice şi juridice

Ministrul de Interne Alexandru Jizdan a adăugat că şeful subdiviziunii nu are nici un statut.

„Nu avem dovezi, deocamdată, că ar fi implicat în acest fenomen. În cazul în care se va demonstra că conducătorul acestei instituţii este implicat vom acţiona foarte ferm. În cazul în care se va dovedi că nu este vinovat, acesta va continua să activeze în cadrul acestei instituţii”, a declarat Jizdan. 

Ministrul nu a exclus şi arestul altor persoane în acest dosar. Este vorba despre ofiţerii care au ştiut despre această infracţiune dar nu au raportat.

Percheziţiile la CUMC au avut loc în cadrul a două cauze penale, iniţiate pe faptul coruperii pasive şi abuzului de serviciu comis de către persoane publice din cadrul Centrului.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală vor fi investigate acţiunile ilegale ale factorilor de decizie din cadrul CUMC care, în schimbul anumitor sume de bani, ar fi favorizat pe parcursul anului trecut, anumite persoane fizice şi juridice.

Fluxul de știri
0