Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tiraspolul "dezminte zvonurile" privind renunţarea la suveranitate

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaПредседатель Верховного Совета Приднестровской Молдавской Республики Вадим Красносельский
Председатель Верховного Совета Приднестровской Молдавской Республики Вадим Красносельский - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul conducerii transnistrene, potrivit spicherului, există o unitate totală de opinii în ceea ce privește "ideea națională și factorul extern".

CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Tiraspolul "nu a cedat" interesele Transnistriei în favoarea Chișinăului, a declarat în faţa jurnaliştilor, la Moscova, spicherul parlamentului nerecunoscutei republici, Vadim Krasnoseliskii.

Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O delegație din Transnistria în frunte cu spicherul va vizita Duma de Stat a FR

Transnistria, 60 la sută din populația căreia sunt ruși și ucraineni, a reuşit să iasă din componența Moldovei încă până la destrămarea URSS, fiind îngrijorată că Moldova se va uni cu România. În 1992, după încercarea nereuşită a RM de a soluţiona problema prin aplicarea forţei, Transnistria a devenit un teritoriu practic necontrolat de Chișinău.

"Profitând de ocazie, vreau să dezmint toate zvonurile în ceea ce privește cedarea intereselor Transnistriei în favoarea Republicii Moldova. Noi avem trei ramuri ale puterii, avem preşedinte și avem o idee națională — independența Republicii Moldovenești Transnistrene. Noi putem să avem opinii diferite în probleme economice, dar în ceea ce privește ideea națională și factorul extern, avem deplină unanimitate — și președintele, și Sovietul Suprem, și toate celelalte ramuri ale puterii", a declarat Krasnoseliskii.

Fluxul de știri
0