Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

RM a recuperat prin justiţia ucraineană o bază de odihnă

© Sputnik / Vladimir AkimovДевушки отдыхают на берегу Черного моря
Девушки отдыхают на берегу Черного моря - Sputnik Moldova
Abonare
Baza de odihnă „Mecita” din oraşul ucrainean Zatoca, dreptul de proprietate asupra căreia a fost pierdut în 2012, a fost recuperată de către reprezentanţii Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 16 feb – Sputnik. Datorită eforturilor Ministerului Justiţiei şi Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP) din Republica Moldova, s-a reuşit repunerea ţării noastre în drepturile de proprietară asupra Bazei de odihnă „Mecita”, care se află în oraşul ucrainean Zatoca din raionul Belgorod-Dnestrovsc, regiunea Odesa.

Ministerul Justiţiei subliniază că acest obiect este gestionat de Întreprinderea de Stat „Brănești”, care a fost fondată de DIP. La 11 februarie 2016, respectiva bază de odihnă din Ucraina a fost înregistrată ca proprietate a Republicii Moldova, cu eliberarea extrasului ce confirmă acest fapt.

Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Majoritatea străinilor vin în Moldova în scop de odihnă şi agrement

Potrivit Ministerului Justiţiei, sistemul penitenciar al Republicii Moldova a fost deposedat în mod ilegal de Baza de odihnă „Mecita” acum mai bine de doi ani.

Dar Î.S. Brănești, cu suportul Direcției de Producere și Activitate Economică din cadrul DIP, au susţinut în justiţia ucraineană că sunt proprietarii de drept asupra bazei „Mecita”. Astfel, acum două luni, reprezentanţii Republicii Moldova au obţinut câştig de cauză într-un litigiu de preluare frauduloasă.

Ministerul Justiţiei a subliniat că acest activ a fost pierdut din cauza unor tranzacţii ilegale pe care le-ar fi încheiat administratorul Bazei de Odihnă „Mecita” în anul 2012.

Instituţia mai precizează că pentru recuperarea activului respectiv au fost necesare insistenţele conducerii DIP, a Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova, precum şi mai multe demersuri către Ministerul Justiţiei din Ucraina, Procuratura Generală a Ucrainei şi alte organe de drept din această ţară.

Fluxul de știri
0