Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum ar trebui să fie, de fapt, plățile sociale în Moldova

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Sindicatele din Moldova insistă să fie majorate plățile sociale, indemnizațiile și compensațiile.

CHIȘINĂU, 16 feb — Sputnik. Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a propus să fie majorate un șir de plăți sociale, după ce a luat cunoștință de proiectul bugetului de stat pentru anul 2016.

деньги - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sindicatele contestă mai multe prevederi din proiectul politicii bugetar-fiscale

În comunicatul de presă al CNSM se menţionează că au fost înaintate mai multe propuneri privind majorarea ajutorului material unic în cazul decesului unui membru al familiei, de la 11000 de lei la 2200 de lei pentru persoanele asigurate și de la 1100 de lei la 1200 de lei pentru persoanele neasigurate.

CNSM se pronunță și pentru majorarea plății unice la nașterea primului copil, de la 3100 de lei la 6000 de lei, iar la nașterea următorilor copii — de la 3400 de lei până la 6500 de lei. Sindicatele insistă asupra majorării indemnizației lunare pentru îngrijirea copiilor de până la trei ani nu cu 30%, dar cu 40% din câştigul lunar.

Printre alte inițiative ale CNSM figurează majorarea compensațiilor pentru căldură în perioada rece a anului până la 350 de lei și majorarea cheltuielilor din bugetul de stat pentru tratamentul sanatorial până la 65 milioane de lei.

Fluxul de știri
0