Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câţi bani pierdea bugetul lunar, cât PLDM a fost la şefia vămii şi fiscului

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Încasările la bugetul de stat vor creşte cu 10%, după înlăturarea exponenţilor PLDM de la şefia fiscului şi vămii.

CHIŞINĂU, 14 feb – Sputnik. După ce de la şefia Serviciului Vamal şi Inspectoratului Fiscal Principal de Stat au fost înlăturaţi exponenţii Partidului Liberal Democrat din Moldova, încasările fiscale la bugetul de stat vor creşte cu 10%. 

Min Fin - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vama şi Fiscul au rămas fără şefi

Preşedintele democraţilor Marian Lupu a declarat că aceste date se conţin într-o analiză a experţilor, care au calculat cum se va schimba situaţia după înlăturarea tuturor schemelor de contrabandă şi evaziune fiscală care au funcţionat până în prezent la aceste instituţii. 

„Prin lichidarea tuturor schemelor de contrabandă şi evaziune fiscală, care au fost departe de atenţia opiniei publice pe motiv că toţi s-au concentrat asupra furtului de la Banca de Economii, încasările fiscale în următoarele luni au toate şansele să crească de la 15%  la 25%”, a declarat Lupu.

La finele lunii ianuarie, ministrul Finanțelor Octavian Armașu a semnat ordinul cu privire la încetarea raporturilor de serviciu prin demisie a lui Ion Prisăcaru din funcția de șef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat și a lui Tudor Balițchi din funcția de director general al Serviciului Vamal.

Ministerul Finanțelor a comunicat că, în perioada următoare, va fi pornită ancheta de serviciu la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat și Serviciul Vamal. Ancheta se va efectua în baza declaraţiilor prim-ministrului Pavel Filip cu privire la controalele excesive efectuate asupra agenților economici, care sunt intimidați și de la care se cere mită, referindu-se la implicarea mai multor structuri de stat cu atribuții de control, în mod special, la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat și Serviciul Vamal.

Tudor Baliţchi şi Ion Prisăcaru au fost numiţi în funcţii de către PLDM. 

Fluxul de știri
0