Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Militarii moldoveni alături de ostaşi NATO la un exerciţiu în Germania

© Sputnik / Ministerul Apărăriimilitari
militari - Sputnik Moldova
Abonare
Până la 2 martie, un pluton al Armatei Naţionale participă în Germania la exerciţiul multinaţional „Mission Readiness Exercise”.

CHIŞINĂU, 11 feb – Sputnik. Un contingent al Armatei Naţionale, format dintr-un pluton de infanterişti şi o grupă de geniu, participă la exerciţiul „Mission Readiness Exercise” (MRE KFOR 21), care se desfăşoară la Centrul de instruire militară din Hohenfels, Germania. 

Până la 2 martie, militarii moldoveni vor fi instruiţi în cadrul unor şedinţe teoretice şi practice, în conformitate cu un scenariu care reflectă situaţia din teatrul de operaţii din Kosovo.

„Efectivul de infanterişti se va antrena la executarea misiunilor la punctele de control şi trecere, la controlul mulţimii, efectuarea patrulelor. În acelaşi timp, geniştii moldoveni vor avea misiuni specifice de geniu la depistarea şi nimicirea obiectelor explozibile”, a menţionat locotenent-colonelul Adrian Efros.

„Mission Readiness Exercise” reuneşte militari din Albania, Armenia, Bulgaria, Croaţia, Portugalia, România, Slovenia, SUA şi Ungaria şi are ca scop perfecţionarea deprinderilor în îndeplinirea operaţiunilor internaţionale de menţinere a păcii.

Armata Naţională participă la exerciţiile din Germania începând cu anul 2012.


Fluxul de știri
0