Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eximbank a dezminţit zvonurile cu privire la vânzarea băncii

© Sputnik / Мирослав РотарьEximbank
Eximbank - Sputnik Moldova
Abonare
După cum a menţionat serviciul de presă al instituţiei bancare, BC "EXIMBANK- Gruppo Veneto Banca" continuă să funcționeze în strictă conformitate cu legislația RM și corespunde întocmai indicatorilor prudenţiali stabiliți de Banca Națională a Moldovei.

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. BC "Eximbank-Gruppo Veneto Banca" dezminte informația apărută în mass-media cu privire la vânzarea băncii.

"BC "EXIBANK-Gruppo Veneto Banca" îşi desfăşoară activitatea în strictă conformitate cu legislația naţională a Republicii Moldova și corespunde întocmai indicatorilor prudenţiali stabiliți de Banca Națională a Moldovei, relatează serviciul de presă al Eximbank.

Potrivit comunicatului, în ultimii ani aceasta a efectuat o "curățare" a portofoliul de credite, beneficiind de susținerea partenerului principal "Veneto Banca".

În contextul crizei pe piața financiar-bancară, Veneto Banca SpA a demarat un proces de optimizare a activelor din proprietatea sa, inclusiv a investițiilor în bănci străine, în cadrul căruia urmează a fi evaluate toate activele neprofitabile.

"Prin urmare, Banca reiterează că, în rezultatul unui management financiar eficient al Băncii, desfășurat în ultimii doi ani, Banca a reușit nu doar să purifice portofoliul de credite, dar și să înregistreze rezultate financiare pozitive. În anul 2015, B.C. "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A. a înregistrat un profit net în mărime de peste 50 milioane de lei", se arată în comunicatul serviciului de presă al băncii.

Astfel că, BC "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" SA consideră prematură orice informaţie privind vânzarea unor active de către Veneto Banca SpA.

Referitor la informaţiile publicate ce vizează acţionarul unic al B.C. "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A., Veneto Banca SpA informează că, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Veneto Banca din 19 decembrie 2015, cu majoritatea voturilor (97%), a fost aprobată transformarea Veneto Banca în societate pe acţiuni, lansarea proiectului de listare a acţiunilor la Bursa din Milano şi majorarea de capital, precum şi un plan strategic de dezvoltare a Grupului Veneto Banca.

Această decizie, așa cum se subliniază la Eximbank, a fost coordonată cu Banca Centrală Europeană, iar majorarea de capital este asigurată  din oficiu de către una dintre cele mai importante bănci pentru investiţii la nivel italian şi european, Banca IMI, la care s-au alăturat şi alte nouă importante instituţii financiare internaţionale şi italiene, care au creat un Consorţiu de Garantare.

"În rezultatul majorării de capital, Veneto Banca va atinge un nivel de capitalizare, care va depăşi semnificativ indicatorii impuşi de Banca Centrală Europeană. De asemenea, Veneto Banca ţine să reitereze că nu are nimic în comun cu cele patru bănci ce au constituit obiectul unei intervenţii din partea Guvernului Italiei. Veneto Banca nu riscă falimentul. Veneto Banca dispune de indicatorii economici, resursele şi personalul necesar pentru a asigura generarea de profit.i”, se subliniază în comunicat.

Fluxul de știri
0