Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chirtoacă insistă: proprietarul caruselului să-şi asume toate consecinţele

© Sputnik / Мирослав РотарьЗа нравственное состояние постоянных жителей городка отвечать, увы, некому.
За нравственное состояние постоянных жителей городка отвечать, увы, некому. - Sputnik Moldova
Abonare
Agentul economic, căruia îi aparţin utilajele din parcul de distracţii improvizat din Piaţa Marii Adunări Naţionale, trebuie să-şi asume toate consecinţele pentru incidentul din seara de 5 februarie, este de părere Dorin Chirtoacă.

CHIŞINĂU, 9 feb – Sputnik. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat marţi că după incidentul cu caruselul din Piaţa Marii Adunări Naţionale, din cauza căruia au avut de suferit două tinere, astfel de activităţi ar putea să nu mai fie autorizate în Chişinău.

„Pe viitor şansele apariţiei unor asemenea activităţi sunt egale cu zero”, a declarat Chirtoacă.

Проблема № 2: в непосредственной близи от качелей - лагерь протестующих платформы DA. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Caruselele din PMAN, în vizorul poliţiei

Totodată, acesta a precizat că „în cazul altor antreprenori se va mai vedea”, însă agentul economic care a instalat utilajele ce au provocat incidentul din seara zilei de 5 februarie nu mai are nicio şansă să obţină pe viitor asemenea autorizaţie.

Chirtoacă a mai ţinut să sublinieze că primăria nu are posibilităţi să verifice starea tehnică a unor asemenea aparate şi pentru asemenea verificări există alte instituţii.

Edilul capitalei a reiterat că de pe 25 ianuarie agentul economic respectiv activa ilegal. Acesta ar fi fost somat să-şi demonteze utilajele, dar ar fi refuzat să se conformeze solicitării administraţiei publice locale.

„Activitatea ilegală nu se scuză cu nimic. L-am somat. Nu s-a conformat. Acum să-şi asume consecinţele pentru vătămarea gravă a două tinere”, a punctat Chirtoacă.

Fluxul de știri
0