Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Problemele sistemului de asigurări „Carte Verde”, discutate la Guvern

© Guvernul RMguvern Filip
guvern Filip - Sputnik Moldova
Abonare
La Guvern a avut loc o şedinţă unde s-a discutat despre situaţia de pe piaţa asigurărilor de răspundere civilă auto din Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 9 feb – Sputnik. Evoluţia situaţiei pe piaţa asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) din Republica Moldova şi măsurile de stabilizare a acesteia a fost subiectul de bază analizat, marţi, în cadrul unei întrevederi convocată de premierul Pavel Filip cu reprezentanţii Biroului Național al Asigurătorilor de Autovehicule (BNAA) şi vicepreşedintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Iurie Filip.

O atenţie deosebită în cadrul discuţiei a fost acordată acţiunilor care urmează să fie întreprinse în regim prioritar pentru a evita riscul excluderii BNAA din Sistemul Internațional de Asigurări „Carte Verde”, între care verificarea mai strictă la frontieră a veridicităţii cărților verzi eliberate de operatorii naționali, ajustarea cadrului legislativ de domeniu, consolidarea eforturilor structurilor de stat de ocrotire a normelor de drept în instrumentarea dosarelor penale deschise pe faptele de fraudare şi prejudiciere a  BNAA.

Prim-ministrul a subliniat importanţa unei colaborări eficiente şi coordonării acţiunilor între toate structurile abilitate ale statului pentru a minimiza riscurile existente şi a pune baza unui sistem de asigurări RCA funcţional şi stabil în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0