Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proprietarii caruselului periculos dau vina pe cei care au căzut de pe el

© Sputnik / Мирослав РотарьЗа нравственное состояние постоянных жителей городка отвечать, увы, некому.
За нравственное состояние постоянных жителей городка отвечать, увы, некому. - Sputnik Moldova
Abonare
Utilajele pentru distracţii instalate în PMAN de un agent economic urmau să fie demontate încă la sfârşitul lui ianuarie, au declarat pentru Sputnik responsabili de la primăria capitalei.

CHIŞINĂU, 7 feb – Sputnik. Agentul economic care a instalat utilajele pentru distracţii în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, de pe care au căzut două tinere, insistă asupra faptului că cei care au avut de suferit sunt de vină de cele întâmplate. Postul tv „Publika” menţionează că potrivit agentului economic, cele două fete ar fi încercat să coboare de pe carusel în tim ce acesta se rotea.

Pe pagina de internet a postului respectiv de televiziune se menţionează că reprezentanţii întreprinderii responsabilă de organizarea mini-parcului de distracţii insistă că nu poartă nicio vină pentru acest incident.

Acest parc de distracţii improvizat a fost instalat la sfârşitul anului precedent în preajma casei guvernului. Persoanele care au avut de suferit susţin că nu li s-au pus la dispoziţie centuri de siguranţă, ci era prevăzută în acest scop doar o bară metalică, care însă nu dispunea de un mecanism de cuplare sigur.

Cât priveşte caruselul periculos, acesta s-a oprit brusc, la un moment dat, iar oamenii care au urcat pe el s-au pomenit cu capul în jos. Persoanele care au avut de suferit au fost duse la spital, le-a fost acordată îngrijirea medicală necesară, iar la moment primesc la domiciliu tratamentul prescris de medici.

În decembrie 2015 corespondenţii Sputnik au atras atenţia asupra faptului că parcul improvizat de distracţii din centrul capitalei începe chiar de la marginea părţii carosabile, fapt care deja trezea suspiciuni vizavi de legalitatea acestuia. Însă responsabilii de la primărie au declarat că antreprenorul respectiv are autorizaţie de la primarul Dorin Chirtoacă. Aceasta i-a fost eliberată la 18 decembrie 2015.

Însă imediat după producerea incidentului, primăria capitalei a făcut o declaraţie în care se spune că utilajele pentru distracţii urmau să fie demontate încă la sfârşitul lui ianuarie curent.

 

Fluxul de știri
0