Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un muncitor strivit de pământ, iar șeful firmei - condamnat condiționat

© publika.mdMuncitor strivit d eun mal de pământ
Muncitor strivit d eun mal de pământ - Sputnik Moldova
Abonare
Conducătorul companiei la care a lucrat bărbatul care a murit strivit de pământ a fost condamnat condiționat.

CHIȘINĂU, 3 feb — Sputnik. Administratorul unei firme din capitală a fost condamnat pentru că nu a asigurat securitatea subalternilor săi, ceea ce a dus în consecinţă la decesul unuia dintre muncitori.

Автомобиль скорой помощи - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un angajat al TNOB a decedat la locul de muncă

Potrivit Procuraturii Generale a RM, în martie 2014, un muncitor care săpa o tranșee a fost îngropat de viu de pământul care s-a surpat. Ca rezultat, bărbatul a decedat pe loc. Prăbuşirea, după cum s-a dovedit, s-a produs din cauza că nu au fost respectate normele necesare de securitate la executarea lucrărilor.

Administratorul întreprinderii la care a lucrat persoana decedată nu și-a recunoscut vina. Judecata însă l-a condamnat la patru ani de privațiune de libertate condiționat, i-a interzis să ocupe anumite funcții pe parcursul a trei ani și l-a obligat să plătească reprezentanţilor pătimitului 20 de mii de lei.

La sfârșitul lui octombrie 2015 a mai avut loc un caz similar. Atunci, salvatorii au încercat aproximativ două ore și jumătate să scoată un muncitor de sub mormanul de pământ. Dar nici acela nu a putut fi salvat.

Fluxul de știri
0