Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițiștii au încercat să fugă atunci când au fost prinși cu mită

© Sputnik / Rodion ProcaPoliția
Poliția - Sputnik Moldova
Abonare
Trei polițiști au cerut mită de la un șofer implicat într-un accident rutier, pentru a muşamaliza cazul, ameninţându-l pe acesta că va ajunge la puşcărie dacă nu va fi de acord să plătească.

CHIȘINĂU, 3 feb — Sputnik. Trei polițiști din Dubăsari sunt suspectați de estorcare de bani pentru tăinuirea informaţiei despre un accident rutier.

Potrivit Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, al RM, doi polițiști s-au ocupat direct de documentarea accidentului. Ei au cerut de la șoferul mijlocului de transport patru mii de lei. În cazul de refuz, colaboratorii organelor de drept i-au promis bărbatului că-l vor aresta pentru cincisprezece zile şi-i vor suspenda permisul de conducere pentru o perioadă de la doi la trei ani.

Bani mită corupţie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova: volumul mitei în 2015 s-a apropiat de un miliard

La 31 ianuarie, la gara din Criuleni, reclamantul a transmis banii polițiștilor, care au venit de data aceasta împreună cu un complice, inspector superior pentru sistematizarea circulației rutiere la Inspectoratului de Poliție din Dubăsari.

Atunci când s-a încercat reținerea suspecților, ei au reuşit să fugă cu un automobil. După câteva ore, ei au fost totuşi prinși. Doi dintre suspecţi au fost plasați în arest pentru 72 de ore.

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal conform art.324, p.2 din Codul Penal al RM. Polițiștii riscă de la cinci la zece ani de pușcărie și o amendă de 6-8 mii de unități convenționale.

Fluxul de știri
0