Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dorin Drăguţanu va ieşi în faţa presei cu declaraţii

© tribuna.mdDorin Drăguţanu
Dorin Drăguţanu - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernatorul în demisie al Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu, va ieşi joi în faţa presei. Serviciul de presă al BNM a oferit detalii privind subiectul la care se va referi Drăguţanu.

CHIŞINĂU, 3 feb – Sputnik. Şeful interimar al Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu, care şi-a anunţat demisia din funcţia de Guvernator al BNM la 21 septembrie 2015, va veni joi în faţa presei.

Potrivit serviciului de presă al Băncii Naţionale a Moldovei, Drăguţanu va susţine o conferinţă de presă la care va prezenta un raport asupra inflaţiei.

Chiar dacă a demisionat din funcţia de Guvernator al BNM, Dorin Drăguţanu continuă să conducă, în calitate de interimar, regulatorul financiar al Republicii Moldova. Acesta va exercita atribuţiile de Guvernator al BNM, cel mai probabil, până când Parlamentul, la propunerea spicherului, va numi o altă persoană la conducerea Băncii Naţionale.

Dorin Drăguţanu, Guvernatorul BNM - Sputnik Moldova
Politică
Lichidarea Băncii de Economii, bucuria lui Drăguţanu

Dorin Drăguţanu a demisionat din funcţia de Guvernator al BNM în contextul scandalului legat de delapidările în proporţii deosebit de mari din sistemul bancar al ţării, care au afectat grav economia şi stabilitatea financiară-bugetară a Republicii Moldova. La plecarea sa din funcţie, Drăguţanu a acuzat politicienii de presiuni exercitate asupra conducerii BNM şi s-a plâns de insuficienţă de instrumentar care i-ar fi permis să intervină mai eficient pe piaţa bancară în vederea neadmiterii dezastrului la care s-a ajuns.

Referindu-se la BEM, Drăguţanu a declarat atunci că din banca respectivă „s-a furat intens înainte de 2009 şi după 2009”.

„Noi nu am primit instrumentele la timp, iar acum toţi acei politicieni care au controlat procesul acuză BNM? Cine a administrat BEM, de la ce partide? Cum au bătut ei alarma?”, s-a întrebat atunci şeful de la BNM.

„Noi plecăm din BNM cu fruntea sus, evaluatorii independenţi vor spune care a fost calitatea acţiunilor BNM”, a mai punctat Drăguţanu.

Fluxul de știri
0