Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avocaţii lui Vlad Filat au un răspuns de la CEDO. Despre ce este vorba

© Photo : Igor VzorovVlad Filat Влад Филат
Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Avocaţii lui Vlad Filat ar fi sesizat CEDO în legătură cu tragerea la răspundere penală a politicianului Vlad Filat. Igor Popa susţine că cererea a ajuns deja la înalta curte.

CHIŞINĂU, 2 feb – Sputnik. Igor Popa, avocatul deputatului Vlad Filat, susţine că la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a fost depusă o plângere contra Republicii Moldova în interesele liderului PLDM.

Владимир Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Care este suma despăgubirilor cerută de Filat la CEDO

Avocatul a menţionat marţi că cererea înaintată la CEDO în interesele lui Vlad Filat a fost recepţionată şi că deja a parvenit un prim răspuns.

„Deja am înaintat o plângere la CEDO. Ni s-a confirmat, deocamdată, doar faptul că cererea noastră a ajuns la înalta curte”, a spus Igor Popa.

Acesta a mai menţionat că deocamdată nu este clar dacă această cerere a fost admisă spre examinare, fiind vorba numai despre confirmarea recepţionării.

Anterior Igor Popa s-a arătat convins că dosarul respectiv va fi examinat de CEDO şi că Republica Moldova va pierde acest proces, după care nu va avea decât să plătească despăgubiri.

Fluxul de știri
0