Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Muzica militară moldovenească răsună în oraşele din Germania

© army.mdOrchestră, muzică, militari moldoveni, Berlin
Orchestră, muzică, militari moldoveni, Berlin - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţi ai orchestrelor militare din Republica Moldova participă la Festivalul Internaţional al Muzicilor Militare „Musikparade-2016”, care se desfăşoară în Germania.

CHIŞINĂU, 1 feb — Sputnik. Un grup de muzicieni din Armata Naţională participă, în perioada 28 ianuarie — 14 februarie curent, la Festivalul Internaţional al Muzicilor Militare „Musikparade — 2016", care se desfăşoară în Republica Federală Germania, transmite serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Militari moldoveni, orchestră militară - Sputnik Moldova
Ce fac aceşti militari moldoveni la Berlin

Sergiu Holban, prim-dirijor al Serviciului Orchestral Militar al Armatei Naţionale, a declarat, potrivit sursei, că Armata Naţională este reprezentată la acest eveniment muzical de 35 de instrumentişti ai Orchestrei Prezidenţiale şi ai Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova" din municipiul Bălţi.

Sursa citată a specificat că militarii au planificate o serie de concerte în zece localităţi din Germania: Chemnitz, Dresden, Rostock, Kiel, Frankfurt pe Main, Erfurt, Cottbus, Münster, Köln şi Trier.

Festivalul Muzicilor Militare „Musikparade — 2016", care este un eveniment caritabil, se desfăşoară anual, cu participarea orchestrelor militare din Europa, Asia și SUA, a mai notat sursa.

Muzicienii Armatei Naţionale participă la „Musikparade" pentru al doilea an consecutiv.

Fluxul de știri
0