Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de încălcări depistate în cadrul operaţiunii „Taxi”

© IGPtaxi
taxi - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 11 ianuarie–22 februarie, inspectorii de patrulare desfăşoară operaţiunea specială „Taxi”.

CHIŞINĂU, 29 ian – Sputnik. Angajaţi Inspectoratului Naţional de Patrulare desfăşoară operaţiunea specială „Taxi”. În cadrul acţiunii, care va dura până la 22 februarie, agenţii de circulaţie vor verifica activitatea întreprinderilor care prestează servicii de transportare a pasagerilor în regim de taxi.  

În primele trei săptămâni de la demararea operațiunii, 11 ianuarie, inspectorii de patrulare au documentat peste 153 de încălcări comise de către conducătorii auto a taximetrelor.

пешеходный переход trecere de pietoni - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Peste 600 de pietoni au fost accidentați de la începutul anului în Moldova

Cele mai grave încălcări s-au depistat la mașinile care nu au respectat condiţiile stabilite de licenţă, amplasarea neautorizată a publicității pe vehicule, utilizarea vehiculelor cu defecţiuni tehnice sau reutilate fără autorizaţie, transportarea ilegală a călătorilor și desfăşurarea activităţii de întreprinzător fără autorizaţie, licenţă sau certificat.

Până la 29 ianuarie, au fost întocmite 35 procese verbale și ridicate 5 plăcuțe și certificate de înmatriculare.

Potrivit INP, anul trecut, pe teritoriul ţării au fost înregistrate 73 de accidente rutiere comise din vina taximetriștilor, soldate cu 6 persoane decedate, iar altele 95 s-au ales cu diverse leziuni corporale.

Fluxul de știri
0