Inedit: cursă prin beciuri cu vin, la adâncimea de o sută de metri

© Sputnik / Евгений ПанасенкоВино
Вино - Sputnik Moldova
Abonare
În beciurile vinăriei Cricova din Republica Moldova va avea loc un eveniment sportiv inedit, la care vor participa alergători amatori şi profesionişti din mai multe ţări, inclusiv din Moldova şi România.

CHIŞINĂU, 29 ian – Sputnik. În renumitele beciuri ale vinăriei Cricova din Republica Moldova, va avea loc în curând un eveniment inedit. Este vorba de evenimentul sportiv Wine Run, unic de felul său în Europa, care constă într-o cursă de alergări prin beciurile pline cu vin de la Cricova.

Participanţii al Ziua Vinului au încins o horă tradiţională în piaţa principală a Orheiului. - Sputnik Moldova
Vin şi o horă tradiţională: Orheiul a sărbătorit pentru a 16-a oară ziua vinului

Organizatorul evenimentului, Sporter.md, precizează că evenimentul va avea loc duminică, 31 ianuarie curent, începând cu ora 9.30.

„Evenimentul sportiv Wine Run este unica cursă din Europa ce se desfăşoară în beciurile de la Cricova. Cursa are loc la o adâncime de 100 de metri, pe o distanţă de 10 kilometri. La eveniment vor participa 200 de alergători din 10 țări ale lumii, printre care Republica Cehă, Statele Unite ale Americii, Finlanda, Ucraina, România și Rusia. Participanții sunt nu doar sportivi profesioniști dar și amatori”, au precizat organizatorul.

Acesta a mai menţionat că pentru a participa la cursă, doritorii trebuie să procure pachetul de start și să dețină o lanternă și îmbrăcăminte sport.

Fluxul de știri
0