Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MAI începe ancheta în cazul abuzurilor faţă de agenţii economici

© Sputnik / Мирослав РотарьМашина полиции
Машина полиции - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Protecţiei Interne şi Anticorupţie (SPIA) al MAI a început ancheta de serviciu pentru verificarea informaţiilor cu privire la controalele excesive efectuate asupra agenţilor economici.

CHIŞINĂU, 28 ian – Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a sesizat joi Serviciul Protecţiei Interne şi Anticorupţie (SPIA) al MAI şi a dispus efectuarea unei anchete de serviciu pentru verificarea informaţiilor cu privire la controalele excesive efectuate asupra agenţilor economici, prezentate în şedinţa Cabinetului de Miniştri de miercuri de premierul Pavel Filip. 

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Politică
Mesaj de la Guvern: "zile negre" îi aşteaptă pe conducătorii de la Vamă şi Fisc

Jizdan a cerut SPIA întreprinderea măsurilor de rigoare în urma concluziilor anchetei. 

Pentru a facilita desfăşurarea rapidă a anchetei, agenții economici care dispun de anumite informaţii referitor la cazurile de corupție și presiunile din partea Direcției Investigarea Fraudelor a Inspectoratului Național de Investigații sunt chemaţi să telefoneze la linia telefonică anticorupție a MAI cu numărul scurt 1520, sau la numărul de telefon 078888909.

În cadrul şedinţei de miercuri a Executivului, prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că a fost informat cu privire la controalele excesive efectuate asupra agenților economici, care sunt intimidați și de la care se cere mită, referindu-se la implicarea mai multe structuri de stat cu atribuții de control, printre care Inspectoratul Fiscal, Serviciul Vamal şi Direcţia Investigarea Fraudelor a Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP al MAI.


Fluxul de știri
0