Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost lansată platforma parlamentară de dialog cu AP a autonomiei găgăuze

© Sputnik / Sputnik Moldova, Miroslav RotariAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
O serie de chestiuni ce vizează funcţionarea autonomiei găgăuze din Republica Moldova vor fi analizate în cadrul unei platforme de dialog parlamentar, lansată la iniţiativa spicherului Andrian Candu.

CHIŞINĂU, 28 ian – Sputnik. Joi a fost instituţionalizată „Platforma de cooperare dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Populară a UTA Găgăuzia”, iar spicherul Andrian Candu a semnat o dispoziţie prin care sunt desemnați deputații delegați de Parlamentul Republicii Moldova în respectivul grup de lucru, în baza propunerilor venite din partea fracțiunilor parlamentare, anunţă serviciul de presă al Parlamentului.

Dumitru Constantinov, Preşedintele Adunării Populare a autonomiei găgăuze - Sputnik Moldova
Politică
Premieră: reprezentantul autonomiei găgăuze a vorbit în Parlamentul RM

Sursa informează că din componența grupului fac parte deputații Maria Postoico, Chiril Lucinschi, Elena Bacalu, Roman Boțan, Vladimir Țurcanu.

Totodată, membri supleanți în acest grup au fost desemnați deputaţii Elena Bodnarenco, Vadim Pistrinciuc, Serghei Sîrbu, Ion Casian și Gagauz Fiodor.

Adunarea Populară a Găgăuziei va fi reprezentată în cadrul platformei de deputații Alexandr Tarnavschii, Ivan Burgudji, Ivan Topal, Gheorghii Leiciu și Serghei Cimpoieș.

„Activitatea Grupului de lucru va fi susținută la nivel de expertiză, suport tehnic și de instruire de partenerii internaționali ai Republicii Moldova, precum și de organizațiile neguvernamentale de specialitate”, mai notează sursa.

Serviciul de presă al Parlamentului aminteşte că Grupul de lucru a fost creat pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității unității teritoriale autonome Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia. Scopul acestuia este de a asigura mecanismul de cooperare între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Populară a Găgăuziei.

Fluxul de știri
0