Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNAM a câştigat procesul cu ASITO

© Sputnik / Miroslav RotariJudecător Curtea de Apel
Judecător Curtea de Apel - Sputnik Moldova
Abonare
Compania Naţională de Asigurări în Medicină a anunţat că a obţinut în instanţa de judecată un câştig de importanţă istorică, într-un litigiu cu o companie privată de asigurări.

CHIŞINĂU, 28 ian – Sputnik. Compania Naţională de Asigurări în Medicină a obţinut câştig de cauză în judecată, într-un proces cu o companie privată de asigurări. Despre aceasta a anunţat serviciul de presă al companiei.

Студенты-медики запускают в небо воздушные шарики в память о тех, кто дал жизнь и развитие их альма-матер. - Sputnik Moldova
Societate
Veste bună la început de an pentru medicii rezidenţi

Astfel, Curtea de Apel Chişinău a dat câştig de cauză Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină în procesul iniţiat de Compania internaţională de asigurări „ASITO”. Instanţa a decis că CNAM nu trebuie să-i restituie companiei private suma de bani pretinsă din fondurile de asigurare medicală obligatorie pentru recuperarea costurilor suportate, în perioada 2009-2012, în baza asigurării medicale facultative.

„Amintim că, în aprilie 2012, ASITO a acţionat în judecată CNAM, cerând să-i fie achitată o sumă de peste 4 milioane 300 de mii de lei, care ar constitui costul serviciilor medicale prestate în perioada februarie 2009—februarie 2012 de instituţiile medico-sanitare persoanelor asigurate facultativ, în baza contractelor încheiate cu compania privată de asigurări”, precizează serviciul de presă al instituţiei.

În primă instanţă, pe 20 mai 2015, Judecătoria Râşcani din mun. Chişinău a dat câştig de cauză CNAM, respingând cererea ASITO ca fiind nefondată.

CNAM a ţinut să remarce faptul că această hotărâre a Curţii de Apel Chişinău este definitivă şi constituie un precedent în delimitarea asigurării medicale obligatorii de cea facultativă, în condiţiile în care CNAM nu are careva obligaţiuni contractuale faţă de companiile private de asigurări, acestea având contracte încheiate direct cu instituţiile medico-sanitare.

Fluxul de știri
0