Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Pușkov: pedepsirea deputaților care au vizitat Crimeea de către APCE - un fals

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaAleksei Puşkov, Алексей Пушков
Aleksei Puşkov, Алексей Пушков - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul ucrainean Gheorghii Logvinskii a declarat în ajun că APCE va pedepsi parlamentarii europeni pentru că au vizitat Crimeea și Donbasul.

CHIȘINĂU, 27 ian — Sputnik. Preşedintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Dumei de Stat a FR, Alexei Puşkov, a calificat drept falsuri informaţiile privind eventualele măsuri ce vor fi aplicate de APCE împotriva parlamentarilor europeni care au vizitat Crimeea.

"APCE nu a aplicat şi nici nu poate să aplicate niciun fel de "pedepse" deputațilo europeni care au vizitat Crimeea sau Donbasul. Este un alt fals "made in Ucraine", a scris el miercuri pe blogul său de pe Twitter.

Встреча главы МИД РФ С.Лаврова и Генерального секретаря Совета Европы Т.Ягланда - Sputnik Moldova
Jagland: concluziile misiunii drepturilor omului în Crimeea, utile pentru APCE

Anterior, deputatul ucrainean Gherghii Logvinskii a declarat că APCE va pedepsi parlamentarii europeni pentru vizitele întreprinse în Crimeea și Donbas. Fără a preciza însă ce "responsabilitate" anume vor purta deputații care au fost în Crimeea.

Crimeea a devenit din nou o regiune a Rusiei după referendumul care a avut loc în martie 2014, la care marea majoritate a locuitorilor, în acel moment încă ai autonomie ucrainene, care nu au nerecunoscut lovitura de stat din Ucraina, au votat pentru revenirea în componența FR.

Fluxul de știri
0