Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medicii declară că în Moldova nu există epidemie de gripă porcină

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaВакцинация против гриппа центрального аппарата Роспотребнадзора
Вакцинация против гриппа центрального аппарата Роспотребнадзора - Sputnik Moldova
Abonare
Specialistul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Chișinău a explicat de ce nu trebuie să ne facem griji la moment cu privire la o epidemie de gripă, și cu atât mai mult, de gripă porcină.

CHIȘINĂU, 25 ian — Sputnik. O epidemie de gripă, cu atât de mult de gripă porcină, în Moldova nu a fost anunțată, a relatat luni Galina Chiriacova, medic la Spitalul Republican de Boli Infecțioase Toma Ciorbă.

"Nu există o epidemie de gripă. Pentru a declara o epidemie, trebuie să fie un anumit număr de cazuri de îmbolnăvire și creșterea acestora în progresie geometrică. Problema anunțării epidemiei ţine de Serviciul Sanitar Epidemiologic de Stat", a subliniat Chiriacova.

Вакцинация против гриппа, архивное фото - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Patru cazuri noi de îmbolnăvire cu gripă A(H1N1)

Potrivit ei, anul trecut au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăviri de gripă decât în acest an, însă nici atunci nu a fost anunțată o epidemie.

"Cazuri grave nu am avut în acest an la spital. Câteva persoane au fost internate, dar nu la terapie intensivă", a mai pus Chiriacova.

La începutul lunii ianuarie, a fost înregistrat primul caz confirmat în laborator de îmbolnăvire cu virusul gripal. De atunci, Ministerul Sănătății și Centrul Național de Sănătate Publică monitorizează permanent situația.

© Sputnik / Nicolai KibichGripă porcină AH1N1
Gripă porcină AH1N1 - Sputnik Moldova
Gripă porcină AH1N1
Fluxul de știri
0