Demersul ateiștilor americani: numele lui Dumnezeu nu are ce căuta pe bancnote

© SputnikAccording to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months.
According to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months. - Sputnik Moldova
Abonare
Ateiștii militanți și-au formulat revendicarea în formă unei acțiuni intentate la Curtea federală de circumscripție a SUA

CHIȘINĂU, 25 ian — Sputnik. Un grup de ateiști din orașul Akron, statul Ohio, s-a adresat la Curtea federală de circumscripție a SUA cu solicitarea de a scoate fraza  „In God We Trust" („Avem credinţă în Dumnezeu") de pe dolarul american, transmite portalul de știri „World Religion News".

„Fraza „In God We Trust" este o încălcare directă a normei constituționale care prevede separarea bisericii de stat", se spune în cererea citată de portal.

Autorii demersului își motivează inițiativa prin faptul că „în fiecare zi prin mâinile lor trec bancnotele pe care se amintește de Dumnezeu și că prin aceasta se subînțelege implicarea Lui în operațiunile financiare", deși ei, prin convingere, sunt „umaniști laici".

Conform mass-media, acest caz nu este primul în practica judiciară a statului. Anterior, un grup de cetățeni a dat în judecată guvernul SUA solicitând eliminarea frazei „sub ocrotirea lui Dumnezeu" din textul jurământului de credință drapelului țării.

Fluxul de știri
0