Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestele de la Chişinău, coşmarul administraţiei locale

© Sputnik / Miroslav RotariIon Hadârcă
Ion Hadârcă - Sputnik Moldova
Abonare
Manifestaţiile de protest organizate la Chişinău de PSRM, "Partidul Nostru" şi Platforma DA le dau mari bătăi de cap autorităţilor municipale.

CHIŞINĂU, 25 ian – Sputnik. Potrivit responsabililor de la Primăria Chişinău, protestele de duminică au luat prin surprindere administraţia publică locală a capitalei. Surpriza au constituit-o traseele alese de manifestanţi pentru marşurile de protest.

Viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, a declarat luni că autorităţile locale ştiau, în principiu, că organizatorii protestelor intenţionează să organizeze marşuri pe unele străzi ale capitalei, dar nu toate traseele au fost cunoscute.

Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 Chișinău - Leușeni - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Intrarea în Chişinău, blocată de protestatari

Din această cauză, susţine Grozavu, mai multe unităţi de transport public, în special fiind vorba despre troleibuze, au fost blocate, iar călătorii au fost nevoiţi să aştepte mult timp în staţii.

Grozavu susţine că dacă ar fi dispus de mai multe informaţii despre modul în care se vor deplasa protestatarii în marşuri prin Chişinău, ar fi fost posibilă evitarea la maximum a blocării în trafic a transportului public.

Potrivit lui Grozavu, cele mai vulnerabile în asemenea cazuri sunt troleibuzele, autobuzele fiind mult mai manevrabile.

Reprezentanţii primăriei Chişinău susţin că blocarea transportului public de pasageri generează pierderi mari întreprinderilor municipale care gestionează acest domeniu.

„Este un lucru neplăcut, dar recunoaştem şi dreptul la proteste, chiar dacă cu ceva nu suntem de acord”, a subliniat Nistor Grozavu.

Fluxul de știri
0