Un mesaj al diplomaţiei române a trezit reacţii controversate la Chişinău

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Abonare
Diplomaţia de la Bucureşti a îndemnat toţi actorii politici de la Chişinău la calm şi la respect faţă de guvernul învestit cu încredere de Parlamentul legitim al ţării. poziţia Bucureştiului a trezit reacţii controversate în Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 25 ian – Sputnik. Mesajul Ministerului Afacerilor Externe al României, adresat la 20 ianuarie în legătură cu evenimentele politice fierbinţi de la Chişinău, continuă să provoace reacţii controversate în Republica Moldova.

În acel mesaj diplomaţia de la Bucureşti făcuse un îndemn la calm şi la respectarea guvernului votat de Parlamentul legitim al ţării.

În timp ce adepţii noului guvern, condus de Pavel Filip, îşi exprimă aprecierea pentru poziţia corectă şi echilibrată a ministerului român de Externe, exponenţii opoziţiei parlamentare şi extraparlamentare critică Bucureştiul pentru că acesta ar fi „trădat românii basarabeni” şi că ar „susţine orbeşte guvernarea oligarhică” de la Chişinău.

În mesajul Ministerul Afacerilor Externe al României, difuzat la 20 ianuarie curent, se spunea că acesta „urmărește cu atenție evoluțiile de la Chișinău”, „îndeamnă la calm” și „face apel la toți actorii politici din Republica Moldova să acționeze cu toată răspunderea pentru desfășurarea procesului democratic de învestire în funcție a Guvernului Pavel Filip, Guvern care a obținut votul de încredere al Parlamentului legitim de la Chișinău”.

Instituţia a mai subliniat că „doar în felul acesta parcursul democratic, stabilitatea și obiectivele pro-europene ale Republicii Moldova pot fi urmărite și îndeplinite fără sincope, spre beneficiul tuturor cetățenilor țării”.

 

Fluxul de știri
0