Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vinerea protestelor la Chişinău

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016
Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Platforma DA, Partidul Socialiştilor şi Partidul Nostru au anunţat că vor protesta şi vineri în centrul capitalei.

CHIŞINĂU, 22 ian – Sputnik. Protestele continuă şi vineri în capitală. Platforma DA, Partidul Socialiştilor şi Partidul Nostru au anunţat că vor protesta şi vineri în centrul capitalei Republicii Moldova.

Manifestanţii aşteaptă răspuns la ultimatumul înaintat joi coaliţiei majoritare, potrivit căruia Parlamentul urmează să-şi anuleze votul de învestire dat Guvernului Filip, iar în ţară să fie anunţate alegeri parlamentare anticipate. Termenul ultimatului este vineri, 22 ianuarie, ora 12.00.

Протест Парламент Молдовы 21.01.2016 Proteste Parlament 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Năstase, pe aceeaşi scenă cu Usatîi şi Dodon. Ce vor face aceştia

La Chişinău, în faţa Parlamentului şi a Guvernului în aceste clipe încep să se adune simpatizanţii Platformei DA, Partidului Socialiştilor şi Partidului Nostru.

În ajun, liderii protestatarilor Igor Dodon, Andrei Năstase şi Renato Usatâi s-au întâlnit cu preşedintele Parlamentului Adrian Candu unde i-au înaintat ultimatumul.

Andrian Candu a promis că majoritatea parlamentară se va întruni pentru a examina principala revendicare a protestatarilor.

Preşedintele Parlamentului s-a arătat mulţumit de faptul că a avut loc un prim dialog cu cei trei lideri ai protestelor unificate de la Chişinău. Totodată, speakerul a subliniat că soluţii nu au fost identificate, deoarece abordările sunt foarte diferite.Candu a făcut apel la calm, atât către forţele de ordine, cât şi către protestatari. El i-a îndemnat pe toţi să acţioneze în baza legii.

Fluxul de știri
0