Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon şi Renato Usatîi au ieşit cu un mesaj în faţa mulţimii

© Sputnik / Мирослав РотарьРенато Усатый Игорь Додон
Ренато Усатый Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii protestatarilor din faţa Parlamentului, Igor Dodon şi Renato Usatîi, susţin că prin proteste paşnice se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate. Aceştia au îndemnat manifestanţii să nu devasteze clădirea legislativului.

CHIŞINĂU, 20 ian – Sputnik. Liderii PSRM şi „Partidului Nostru”, Igor Dodon şi Renato Usatîi, au ieşit miercuri seara în faţa mulţimii de manifestanţi, cerându-le acestora să protesteze paşnic, dar să fie insistenţi, până la obţinerea alegerilor parlamentare anticipate.

Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Unde este preşedintele Timofti. Agenţia Sputnik încearcă să dea de urma acestuia

Igor Dodon a făcut apel către toţi cei care protestează împotriva actualei clase politice să nu admită degenerarea situaţiei în violenţe şi în confruntări cu forţele de ordine. Acesta a chemat toate taberele protestatare la unitate, pentru a da jos puterea în mod legal şi democratic.

„Jos oligarhii. Să nu facem diferenţă între cei cu corturi aici sau acolo. Întâi să-i dăm jos pe oligarhi, pe urmă ne vom lămuri. Acum toţi să facem front comun contra hoţilor”, a declarat Dodon.

La rândul său, Renati Usatîi a îndemnat chişinăuienii în primul rând să vine în faţa Parlamentului şi să aducă mâncare pentru protestatari. Totodată, Usatîi a declarat că luarea cu asalt a clădirii Parlamentului nu are rost.

„Ţara trebuie să ceară în mod paşnic alegeri parlamentare anticipate”, a spus Usatîi.

Acesta s-a arătat convins că clasa guvernantă va ceda, dacă ţara va cere alegeri anticipate.

Fluxul de știri
0