Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este cel de al 57-lea deputat care a votat Guvernul Filip

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul ales pe lista PLDM, Valeriu Ghileţchi, unul dintre cei 57 de deputaţi care au votat pentru Guvernul Filip, a declarat că aceasta a fost singura modalitate de a scoate ţara din actuala criză profundă.

CHIŞINĂU, 20 ian – Sputnik. Deputatul liberal-democrat, Valeriu Ghileţchi, cel de al 57-lea membru al Parlamentului care a votat pentru Guvernul Filip, a declarat după şedinţa plenară că doar prin această învestire putea fi pus capăt actualei crize şi că aceasta a fost singura posibilitate ca ţara să meargă înainte.

Deputatul a menţionat că actuala criză a durat 83 de zile. „Propuneam încă atunci să nu aruncăm cu piatra. Actuala criză este cea mai profundă de la 90 încoace. Am dărâmat până la temelii zidurile ţării. Azi suntem la o răscruce. Votul de azi este de fapt un drum care poate fi folosit pentru refacerea zidurilor ţării. Iar prin anticipate putem dărâma şi ceea ce a mai rămas. Dar regret că nu am reuşit să formăm o majoritate cum a fost precedenta majoritate parlamentară”, a spus Ghileţchi.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Surpriză: guvernul, votat cu viteza luminii. Cât a durat procedura

Dânsul a mai ţinut să menţioneze că „în ciuda eforturilor, inclusiv de ordin personal, de a reface o majoritate după toate rigorile, avem o majoritate formată într-o situaţie excepţională”.

„M-am simţit nevoit să iau o decizie extrem de dificilă, să urmăm spiritul votului din 2014. Cu riscul de a nu fi înţeleşi corect, am luat această decizie, care este cea mai bună opţiune pentru a pune capăt crizei declanşate acum 83 de zile”, a mai declarat deputatul.

Valeriu Ghileţchi a ţinut să sublinieze că votul de azi „este o nouă şansă a ţării noastre de a-şi continua drumul”.

Dânsul a mai menţionat că există suficiente motive pentru a nu vota Guvernul Filip. „Dar dacă nu am fi votat, ar fi însemnat că am renunţat la ultima şansă de a merge înainte”.

Votul de azi, a mai spus Ghileţchi, „este unul condiţionat, oferit cu aşteptarea că reformele anunţate vor fi promovate. Va fi o misiune extrem de dificilă, atât pentru majoritate, cât şi pentru guvern”.

La finalul declaraţiei sale, Valeriu Ghilechi l-a citat pe Regele Solomon din Vechiul Testament, care vorbeşte despre timpul când se aruncă şi când se adună pietrele.

„E vremea strângerii pietrelor şi refacerii zidurilor dărâmate. Am decis să susţin acest guvern şi să punem capăt acestei crize de aproape 3 luni de zile”, a punctat Ghileţchi.

Fluxul de știri
0