Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatarii nu le permit deputaţilor să părăsească clădirea Parlamentului

© Sputnik / Nikolai CostirchinProtest
Protest - Sputnik Moldova
Abonare
Manifestanţi care protestează împotriva învestirii noului guvern au înconjurat Parlamentul şi nu le permit deputaţilor să iasă din clădire.

CHIŞINĂU, 20 ian – Sputnik. Protestatarii au încercuit clădirea forului legislativ. Aceştia au declarat că nu le vor permite deputaţilor să iasă din sediul Parlamentului „în semn de protest faţă de deciziile luate”.

„Să înconjurăm Parlamentul Republicii Moldova în semn de nesupunere a deciziilor pe care le i-au în interior”, a declarat unul din liderii Platformei DA, Andrei Năstase. 

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Surpriză: guvernul, votat cu viteza luminii. Cât a durat procedura

„Nu trebuie să le permitem să iasă din Parlament. Nu ne ducem nicăieri. Stăm aici”, a declarat consilierul socialist Ion Ceban.

Deputaţii au acordat cu puţin timp în urmă vot de încredere Guvernului condus de democratul Pavel Filip. Pentru susţinerea noului Executiv au votat 57 de parlamentari.

Poliţia Republicii Moldova va avea suficiente forţe pentru a asigura securitatea în preajma Parlamentului, a declarat şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie (IGP), Gheorghe Cavcaliuc.

„Vom asigura securitatea sediului Parlamentului, a deputaţilor şi a candidaţilor la funcţia de miniştri”, a declarat Cavcaliuc.

Şeful adjunct al IGP a solicitat organizatorilor protestelor să respecte legile şi să-şi asigure responsabilitatea pentru acţiunilor violente ale unor protestatari.

Fluxul de știri
0