Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prima surpriză – socialiştii riscă să fie scoşi cu forţa din Parlament

© privesc.euDeputaţii socialişti au blocat tribuna centrală a Parlamentului
Deputaţii socialişti au blocat tribuna centrală a Parlamentului - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţii socialişti au blocat tribuna centrală a Parlamentului în semn de protest contra refuzului de a fi anunţată o pauză. Andrian Candu i-a avertizat că ar putea cere sancţionarea regulamentară a acestora.

CHIŞINĂU, 20 ian – Sputnik. Reprezentantul fracţiunii parlamentare a PSRM, Vlad Bătrîncea, a cerut din partea fracţiunii o pauză de trei ore în cadrul şedinţei de miercuri, la care urmează să fie votat „Guvernul Filip”.

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea a criticat dur graba cu care a fost convocată şedinţa specială de miercuri a Parlamentului.

Potest Митинг полиция Poliția - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Proteste la Parlament: poliţia gata să intervină

Acesta a declarat că ceea ce se întâmplă seamănă cu o tentativă de uzurpare a puterii în cadrul legislativului.

Bătrîncea a menţionat că ceilalţi colegi ai săi nu vor reuşi fizic să ajungă la Parlament, pentru a se implica în dezbaterile parlamentare de miercuri şi a expune poziţia fracţiunii PSRM.

Andian Candu a pus la vot solicitarea deputaţilor socialişti, aceasta fiind respinsă de majoritatea parlamentară.

În semn de protest, deputaţii socialişti care au reuşit să vină la şedinţa plenară de miercuri au blocat tribuna centrală a Parlamentului, iar candidatul desemnat la funcţia de premier, Pavel Filip, a fost nevoit să vorbească de pe loc, din loja guvernului.

Candu i-a avertizat pe deputaţii socialişti că ar putea cere sancţionarea acestora, dacă vor continua să obstrucţioneze şedinţa Parlamentului.

Fluxul de știri
0