Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Câte voturi va obţine „Guvernul Filip” şi enigma votului lui Vlad Filat

© Sputnik / Miroslav RotariДепутаты молдавского парламента.
Депутаты молдавского парламента. - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe persoane apropiate actualei majorităţi parlamentare susţin că pentru Guvernul condus de Pavel Filip vor vota miercuri mai mult decât 56 de deputaţi.

CHIŞINĂU, 20 ian – Sputnik. Mai multe surse precizează pentru Sputnik Moldova că pentru „Guvernul Filip” vor vota mai mult decât 56 de deputaţi care au semnat declaraţia de constituire a actualei majorităţi parlamentare.

Oficial, pentru guvernul condus de democratul Pavel Filip vor vota deputaţii PDM, PL, cei 14 foşti comunişti, un fost deputat socialist şi cel puţin 7 deputaţi liberal-democraţi.

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Lista oficială a Guvernului Filip

Potrivit informaţiilor obţinute de corespondenţii Sputnik Moldova, scandalul din cadrul PLDM, determinat de decizia retragerii formaţiunii în opoziţie, i-ar fi pus într-o situaţie dificilă pe mai mulţi deputaţi liberal-democraţi care până la ora actuală nu şi-au afişat intenţia de a susţine guvernul condus de Pavel Filip.

Sursele noastre din interiorul PLDM susţin că la ora actuală stau la cumpănă deputaţii Octavian Grama şi Anghel Agachi.

Acestea mai afirmă că marea enigmă ar fi „votul prin corespondenţă” al lui Vlad Filat, or, în istoria parlamentară a Republicii Moldova există precedentul votului la distanţă al deputatului Ilie Ilaşcu, cel care în 1999 a votat din penitenciar, la cea de a treia tentativă de învestire a unui guvern în frunte cu Ion Sturza.

Totuşi, mai mulţi analişti consideră că nimeni nu a luat în calcul votul lui Vlad Filat, deoarece acesta nu poate fi prezent fizic la şedinţele Parlamentului, iar "votul prin corespondenţă" nu este prevăzut de Regulamentul Parlamentului.

Fluxul de știri
0