Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Miercuri, Parlamentul decide soarta noului guvern

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul desemnat pentru funcţia de premier, Pavel Filip, va solicita astăzi în Parlament votul de încredere din partea deputaţilor.

CHIŞINĂU, 20 ian — Sputnik. Deputaţii moldoveni vor examina la 20 ianuarie chestiunea privind confirmarea noului guvern, a declarat spicherul Andrian Candu după şedinţa Biroului Permanent al organului legislativ.

„Şedinţa Parlamentului care va decide asupra votului de învestire a noului guvern va avea loc astăzi, la ora 16.00. Astăzi am primit lista miniştrilor şi programul de guvernare. S-a pus la vot, dacă şedinţa va avea loc astăzi sau mâine. Cu majoritatea voturilor, s-a decis că şedinţa va fi astăzi la ora 16.00", a precizat Candu.

Republica Moldova a intrat în noul an fără guvern, pe fundalul unei crize politice și economice profunde. Guvernul țării, care a fost condus de vicepreședintele Partidului Liberal-Democrat (PLDM), Valeriu Streleț, a fost demis la 29 octombrie 2015.

Fluxul de știri
0