Atac asupra unei universităţi din Pakistan, soldat cu 21 de morţi

© AFP 2024 / A MAJEEDPakistani rescuers shift an injured victim outside the Bacha Khan university following an attack by gunmen in Charsadda, about 50 kilometres from Peshawar, on January 20, 2016.
Pakistani rescuers shift an injured victim outside the Bacha Khan university following an attack by gunmen in Charsadda, about 50 kilometres from Peshawar, on January 20, 2016. - Sputnik Moldova
Abonare
Teroriștii au atacat luni dimineața clădirea unei instituţii de învăţământ superior unde, potrivit unor surse, avea loc un concurs de poezie.

CHIȘINĂU, 20 ian — Sputnik. Poliția locală a confirmat decesul a 21 de persoane, după atacul asupra universității din orașul Cearsadda, provincia Haiber-Pahtunhva din nord-estul ţării, transmite RIA Novosti cu referință la agenția France Press.

Anterior, mass-media relata că în urma atacului au murit nu mai puțin de cincisprezece oameni, iar 50 au avut de suferit.

Колонна автомобилей с боевиками Исламского государства. Архивное фото - Sputnik Moldova
Surse media: teroriştii SI au luat 400 de ostateci în Siria

Teroriştii au pătruns miercuri dimineața pe teritoriul universității din orașul Cearsadda, poliția comunicând că au fost patru atacatori. Ulterior au apărut date că numărul lor ar putea varia de la șase la opt persoane. Campusul universitar a fost evacuat. Martorii relatează că s-ar fi auzit două explozii puternice.

În momentul atacului, pe teritoriul instituției de învățământ se aflau aproximativ trei mii de studenți. Potrivit unor date, la universitate avea loc un concurs de poezie la care au fost invitați 600 de oaspeți. Anterior, rectorul universității anunța că nimeni dintre studenți și profesori nu a avut de suferit.

Fluxul de știri
0