Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Delegația rusă nu va participa la sesiunea APCE

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaУчастие председателя Государственной Думы С.Е. Нарышкина в сессии ПАСЕ
Участие председателя Государственной Думы С.Е. Нарышкина в сессии ПАСЕ - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia respectivă se referă la sesiunea din ianuarie. Mandatul delegației Federaţiei Ruse pentru 2016 va fi solicitat mai târziu.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Delegația rusă a decis să nu participe la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), a relatat pentru jurnaliști șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri CSI, integrare euro-asiatică și relații cu conaționalii, Leonid Sluțkii.

"Zilele acestea va fi expediată o scrisoare pe numele conducătorului APCE, Ann Brazer, semnată de președinții camerelor din parlamentul rus, cu precizarea că mandatul delegației FR pentru anul 2016 va fi solicitat mai târziu. La sesiunea de iarnă vom fi lipsă", a precizat Sluțkii.

Здание МИД РФ - Sputnik Moldova
MAI: Rusia dorește relații normale cu SUA

Potrivit acestuia, Rusia va reveni la Strasbourg doar în condiții de egalitate și în cazul garantării tuturor împuternicirilor delegației. "După cum a declarat şi spicherul Dumei de Stat, Serghei Narîșkin, noi nu vom accepta niciun fel de discriminare, iar orice sancțiuni în raport cu delegația rusă sunt inacceptabile", a subliniat Sluțkii, care este şi adjunctul şefului delegației FR la APCE.

La sfârșitul lunii ianuarie 2015, APCE a adoptat, în contextul situaţiei din Ucraina, o rezoluție prin care a privat delegația Rusiei de dreptul de vot, de dreptul de a participa la lucrările organelor constituante și la monitorizarea alegerilor. Ca răspuns, delegația Rusiei a părăsit Adunarea până la sfârșitul anului 2015.

Anterior, un deputat al Dumei de Stat, membru al delegației FR în Adunare, Vasilii Lihaciov, a declarat că formatul participării delegației ruse la sesiunea din ianuarie a APCE se elaborează, iar decizia va fi luată după consultările cu deputații din Duma de Stat, membrii Consiliului Federației, MAE și Consiliul de Securitate.

Fluxul de știri
0