Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Filip, candidat oficial la funcţia de premier

© publika.mdПрезидент Молдовы Николай Тимофти и кандидат в премьеры Павел Филип
Президент Молдовы Николай Тимофти и кандидат в премьеры Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Nicolae Timofti l-a desemnat prin decret prezidenţial pe Pavel Filip drept candidat la funcţia de premier.

CHIŞINĂU, 15 ian – Sputnik. Preşedintele Nicolae Timofti a semnat decretul prin care l-a numit pe Pavel Filip candidat la funcţia de premier al Republicii Moldova. 

„Am primit semnăturile de la 55 de deputaţi care îl susţin pe domnul Filip. Acest decret intră în vigoare de la data semnării. Îi doresc domnului Filip succese. Ştiu că nu-i va fi uşor pentru că aşa este timpul. S-a prelungit prea mult formarea unui nou guvern”, a declarat Timofti.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine este Pavel Filip

Pavel Filip, propus de majoritatea parlamentară absolută pentru funcţia de prim-ministru, s-a născut la 10 aprilie 1966, în localitatea Pănășești, raionul Străşeni.

Filip este un inginer și politician din Republica Moldova, care în prezent exercită funcția de Ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al Republicii Moldova, fiind învestit în funcție pe data de 14 ianuarie 2011.

În perioada 2008 – 2011, a deţinut funcţia de director general al SA “TUTUN-CTC”, iar din 2001 – până în 2008 — pe cea de director general al SA “Bucuria”.

Este căsătorit şi are doi copii.

 

Fluxul de știri
0