Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când se vor termina banii bugetari în Moldova. Ce spune ministrul Arapu

© Sputnik / Евгений ПанасенкоCorina Fusu Корина Фусу Anatol Arapu Анатол Арапу
Corina Fusu Корина Фусу Anatol Arapu Анатол Арапу - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul în exerciţiu al Finanţelor, Anatol Arapu, susţine că în luna ianuarie ţara îşi va putea onora obligaţiunile bugetare, iar întârzierile de plăţi din decembrie ar fi fost cauzate de unele probleme de ordin tehnic.

CHIŞINĂU, 14 ian – Sputnik. Ministerul Finanţelor dă asigurări că în buget sunt bani pentru achitarea salariilor şi plăţilor sociale. Despre aceasta a anunţat joi serviciul de presă al Guvernului.

Potrivit sursei ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, a afirmat joi la şedinţa Guvernului că „în luna ianuarie există resurse financiare pentru achitarea salariilor și a plăților sociale”.

Anatol Arapu - Sputnik Moldova
Arapu se teme să vorbească public despre catastrofa economică din Moldova

Totodată Arapu a specificat „că efectuarea tuturor plăților bugetare, inclusiv achitarea salariilor, este posibilă după dezagregarea integrală a bugetelor aprobate provizoriu pentru instituţiile bugetare”, iar „începând cu 1 ianuarie 2016, plățile bugetare se efectuează cu utilizarea obligatorie a codului IBAN (International Bank Account Number)”.

Referindu-se la întârzierile care s-au înregistrat luna aceasta în unele instituţii bugetare, Arapu a spus că ele u fost cauzate de implementarea noului sistem pentru care autorităţile publice au fost pregătite în ultimii doi ani.

Fluxul de știri
0