Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Posibil, un nou candidat la funcţia de premier

© Sputnikoameni люди
oameni люди - Sputnik Moldova
Abonare
Coaliţia majoritară ar putea anunţa un nou candidat la funcţia de prim-ministru a Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 14 ian – Sputnik. Coaliţia majoritară ar putea anunţa în orele apropiate un alt candidat la funcţia de premier. Cei şapte deputaţi PLDM care au semnat documentul de constituire a coaliţiei au declarat că dacă până la ora 14.00 nu va fi anunţat un alt candidat decât Vladimir Plahotniuc, atunci ei îşi retrag semnăturile de pe acest document. 

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ultima oră: doi candidaţi la funcţia de premier

În acest caz, coaliţia nu va mai avea numărul necesar de voturi (cel puţin 51) pentru învestirea noului guvern, ci va dispune de doar 49 de voturi.

Deocamdată, Partidul Democrat nu a făcut nicio declaraţie în acest sens.

Miercuri, preşedintele Nicolae Timofti a respins candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru. Şeful statului şi-a bazat decizia pe prevederi ale Constituţiei Republicii Moldova și pe Hotărâri ale Curţii Constituţionale, care a statuat că „orice mandat politic trebuie să se bazeze pe standarde ridicate în materie de integritate” și „este contrară principiilor statului de drept numirea în funcţii de conducere a persoanelor asupra cărora planează dubii de integritate”.

Joi, Vladimir Plahotniuc i-a scris o scrisoare preşedintelui Nicolae Timofti în care îl asigură că este gata să semneze o declaraţie de integritate. 

 

 

 

Fluxul de știri
0