Operațiune specială declanșată în Jakarta, au fost uciși 4 teroriști

© © AFP 2015/ Bay Ismoyo Джакарта. КТО.
Джакарта. КТО. - Sputnik Moldova
Abonare
Teroriștii s-au baricadat într-o clădire, este posibil să deţină și ostateci.

CHIȘINĂU, 14 ian — Sputnik. Operația împotriva teroriștilor care s-au retras într-o clădire după ce au declanșat seria de explozii din centrul orașului este desfășurată de către subdiviziunile poliției indoneziene și detașamentele cu destinație specială.

Există informații potrivit cărora, cel puțin, patru teroriști au fost uciși.

„Se presupune că în momentul de față teroriștii se ascund în clădirea unui cinematograf, nu departe de locul atacului. Probabil că înăuntru se află încă multă lume. Poliția a încercuit clădirea și teritoriul adiacent", a comunicat un reprezentant al poliției locale la postul TV Al Jazeera, citat de RIA Novosti.

Дымовые валы от взрыва в Джакарте, Индонезия, в четверг, 14 января 2016 г. Смертники подорвали себя в центре Джакарты в четверг. - Sputnik Moldova
În capitala Indoneziei s-a produs un atentat terorist de amploare

Anterior s-a comunicat că forţele de ordine indoneziene au adus tehnică blindată în centrul Jakartei.

Seria de explozii din centrul capitalei indoneziene a fost organizat de circa 10 — 15 teroriști, printre care și câțiva sinucigași. Potrivit martorilor oculari, după explozii a urmat un schimb de focuri în care și-a pierdut viața cel puțin un ofițer de poliție. În total, în timpul atacului au murit şapte persoane, iar alte şapte au fost rănite, transmite ziarul „Jakarta Globe".

Conform datelor preliminare, în Jakarta au răsunat şapte explozii. Una dintre ele s-a produs vizavi de un centru comercial, alta — lângă una dintre cafenelele Starbucks. În acest raion se află de asemenea hoteluri de lux, ambasade și clădiri de oficii. 

Fluxul de știri
0