Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inedit: roboţi în opt şcoli din Republica Moldova

© Ministerul EducaţieiSeturi de robotică pentru şcolile din Moldova
Seturi de robotică pentru şcolile din Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Opt instituţii de învăţământ din Republica Moldova, care au devenit câştigătoare la un concurs naţional, au primit seturi de robotică.

CHIŞINĂU, 12 ian – Sputnik. Marţi, opt instituții școlare din învățământul general din Moldova, selectate prin concurs, au primit 56 seturi de robotică în cadrul proiectului de Competitivitate al USAID, informează serviciul de presă al Ministerului Educaţiei.

Детское интерактивное шоу Звезда по имени Робо - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Unele şcoli din Moldova vor fi dotate cu seturi de robotică

Potrivit sursei, fiecare dintre aceste instituţii a primit câte 7 seturi de roboţi LEGO MINDSTORMS EV3, precum și produse software necesare activităţilor de instruire în domeniul roboticii.

Acestea „le vor permite elevilor din liceele selectate să construiască şi să programeze roboţi, astfel încât aceştia să realizeze sarcini de o complexitate din ce în ce mai avansată”, a mai subliniat sursa.

Beneficiarii, menţionează organizatorii proiectului, au fost selectaţi în baza unui concurs la care au fost depuse 86 de cereri de la diverse instituții de învățământ din țară. Fiecare dintre cele 8 licee selectate a primit câte 7 seturi de roboţi LEGO MINDSTORMS EV3, 3 seturi de piese adiționale și licența software necesară activităţilor de instruire.

Fluxul de știri
0