Vicepremier: explozia de la Istanbul a fost executată de un terorist-kamikaze

© AP Photo / Lefteris PitarakisPolicemen search for evidence at the historic Sultanahmet district after an explosion in Istanbul, Tuesday, Jan. 12, 2016. An explosion in a historic district of Istanbul popular with tourists killed 10 people and injured 15 others Tuesday morning, the Istanbul governor's office said.
Policemen search for evidence at the historic Sultanahmet district after an explosion in Istanbul, Tuesday, Jan. 12, 2016. An explosion in a historic district of Istanbul popular with tourists killed 10 people and injured 15 others Tuesday morning, the Istanbul governor's office said. - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit vicepremierului Turciei, fragmentelor de corp uman găsite la locul incidentului, demonstrează că explozia din Istanbul a înfăptuită de un terorist sinucigaş din Siria, născut în anul 1988.

CHIȘINĂU, 12 ian — Sputnik. După cum a relatat vicepremierul Turciei Numan Kurtulmuș la un briefing de la Ankara, după ședința de urgenţă pentru securitate în legătură cu incidentul de la Istanbul, explozia în urma căreia zece oameni au murit și cincisprezece au fost răniți, a fost executată de un terorist sinucigaș din Siria.

O explozie puternică a răsunat marți dimineața în zona pieței Sultanahmet, în preajma unei staţii de tramvai, în momentul în care acolo se afla un grup de turiști. Potrivit datelor prezentate de autorități, cel puțin zece persoane au murit, iar cincisprezece au fost răniți. Piața Sultanahmet este încercuită de poliție, au venit şi specialiștii în dezamorsarea obiectelor explozibile. Potrivit poliției, deflagraţia ar fi putut fi executată de un terorist-kamikaze.

"Este demonstrat că explozia a fost înfăptuită de un terorist sinucigaş din Siria, născut în anul 1988. La locul incidentului au fost găsite fragmente din cadavrul acestuia", a spus Kurtulmuș.

Fluxul de știri
0